Het Up to Us collectief

Onze missie is om jongeren zo goed mogelijk toe te rusten voor een toekomst die bij hen past en die bijdraagt aan de samenleving als geheel.  Wij zijn ervan overtuigd dat er beter mét dan óver jongeren gepraat kan worden. Zodoende wordt de jongere betrokken, krijgen de professionals meer inzicht in die jongeren en hun werk, én weten organisaties die met jongeren werken beter wat er speelt.

Up to Us is gespecialiseerd in trajecten om organisaties en jongeren samen te laten praten én werken om zo meer resultaat en impact te creëren. We stippelen samen met organisaties, professionals én jongeren een route uit om te komen tot een omgeving en manier van werken waarin iedereen tot zijn of haar recht komt. 

Ontstaan

Up to Us is in 2012 opgericht door Marloes Dekker en Fanny Koerts. In 2010 namen zij, samen met jongeren, de MJD en de gemeente Groningen het initiatief voor talentenbroedplaats Jimmy’s. Toen bleek dat Jimmy’s daadwerkelijk werd gedragen door jongeren en een positieve impact op hun ontwikkeling had, begon hun droom. Wat als alle jongeren in Nederland toegang zouden hebben tot omgevingen zoals Jimmy’s?

Inmiddels zijn er Jimmy’s door heel Nederland en wordt Up to Us steeds vaker uitgenodigd door maatschappelijke organisaties om met hen én jongeren positieve verandering te creëren. Samen ontwerpen we initiatieven, processen of omgevingen die bijdragen aan ontwikkeling en ontmoeting. We noemen dit professionele experimenten waarin we allemaal leren door te doen.

Het team

De samenleving versterken doe je samen. Naast de kern van Up to Us die wordt gevormd door Marloes, Fanny en Christine, werken we met een collectief van bevlogen professionals. Allemaal met hun eigen expertise. Allemaal sterk in het maken van contact en het faciliteren van verandering.

Marloes

Marloes Dekker

Fanny

Fanny Koerts

Christine

Christine van der Vorm

Romy

Romy Misran

Mathijs

Mathijs Niehaus