Up to Us

Homepagina Quartz Hero Graphic

Tino – Left leg/right leg

De TINO-methodologie en bouwstenen richt zich op manieren hoe je van je uitdaging het traject doorloopt naar het daadwerkelijk beginnen eraan. Het doel van TINO is om beter gebruik te maken van de kennis die je niet wist dat je die had. De naam van de bouwsteen ‘left leg/right leg’ is slaat op een vergelijking waarbij je een verzwakt linkerbeen hebt, waardoor je rechterbeen juist extra sterk wordt ter compensatie. Het biedt een verfrissend perspectief op beperkingen van mensen, of die nou fysiek, mentaal of financieel zijn. De samenleving beschouwt een beperking vaak als iets negatiefs, maar TINO focust zich juist op de verborgen kansen, kennis, en mogelijkheden die een beperking met zich mee brengen. Zoals TINO beschrijft, zijn die er niet ondanks de beperking, maar juist als resultaat van de beperking. 

Met de TINO-methode in deze bouwsteen ontdek je hoe je ‘disability’ je eigenlijk een ‘extra-ability’ geeft. Dit hebben ze op een vrolijke en inspirerende wijze uitgewerkt in hun boek ‘De Bende van Super-Anders’. Het verfrissende perspectief dat TINO draagt bij aan empowerment, inclusie, en het beter begrijpen van je mogelijkheden. Het helpt je focussen op je talenten en op wat je wél kan. Het maakt je bewust van de kennis die je niet wist dat je die had. 

Ben je benieuwd naar De Bende van Super-Anders? Kijk deze korte video over het boek: https://www.youtube.com/watch?v=8TpKeRJepEc&t=8s

Om verder te lezen over de inspirerende methodologie van TINO en extra-ability, neem dan een kijkje op deze site: https://www.humints.com/extraable/ Natuurlijk kun je ook naar de site om de andere bouwstenen van TINO te bekijken!