Up to Us

Homepagina Quartz Hero Graphic

Ontwikkelingspsychologie – Robert Feldman

Psychologie professor Robert Feldman schreef het boek ‘Ontwikkelingspsychologie’ dat inmiddels een standaard studieboek is op het hoger onderwijs. Ook doet hij onderzoek naar het onderwerp liegen, en houdt hij zich bezig met factoren die ten grondslag liggen aan academisch succes van studenten met als streven het onderwijs te verbeteren.

In het boek ‘Ontwikkelingspsychologie’ beschrijft hij adolescentie als een grote zoek- en ontdekkingstocht, zoals ook in het basisprincipe Vrije Ruimte. Door het faciliteren van een vrije ruimte als Jimmy’s hopen we deze zoek- en ontdekkingstocht van jongeren te ondersteunen. 

Als jij of je lokale bibliotheek niet in het bezit is van zijn boek Ontwikkelingspsychologie kunnen we je op dit moment helaas niet helpen met een gratis online versie (in webwinkels is het boek echter volop verkrijgbaar). Om deze teleurstelling een beetje te verzachten hebben we wel zijn interessante video over de psychologie van het liegen voor je. Deze kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=LJk77_iAAdM