Up to Us

Homepagina Quartz Hero Graphic

Growth Mindset – Carol Dweck

Carol Dweck maakt een onderscheid tussen een fixed mindset en een growth mindset. Een fixed mindset is iets vaststaands en onveranderlijk. Het idee hebben dat je mindset onveranderlijk is nou niet bepaald stimulerend in je groei en ontwikkeling, want ach, het staat toch al vast, wat kan je er dan nog aan doen? Hierom benadrukte Carol Dweck het belang van een growth mindset, die het niet ziet als een vaststaand gegeven. Iets waar je zelf invloed op hebt en uitnodigt om te groeien en ontwikkelen. Een growth mindset stelt je in staat om te durven dromen en uitdagingen aan te gaan. Met een growth mindset kun je hogere verwachtingen voor jezelf hebben, en bereik je die ook vaker.

Wij zijn fan. Haar boek ‘Mindset’ is gewoon in het Nederlands te lezen en hoort thuis in de boekenkast van iedereen die met kinderen of jongeren werkt. Maar ook als je zelf voor je gevoel vast zit in je denken over wat je wel en niet kan helpt haar gedachtegoed je anders kijken naar groei en ontwikkeling.

Meer van de video’s? Kijk haar TED talk: https://www.youtube.com/watch?v=_X0mgOOSpLU
Meer van het luisteren? Luister bijvoorbeeld het interview met Carol Dweck in the Psychology Podcast in je favoriete podcast app.