Up to Us

Homepagina Quartz Hero Graphic

Ga voor Buurtkracht!

Durf uit te gaan van buurtkracht en te investeren in preventie. Anita Keita houdt een pleidooi voor meer lef om anders te denken en te werken. In haar pleidooi begint ze met het volgende: “Iedereen streeft naar meer bewonersbetrokkenheid, het voorkomen van dure zorgkosten, gemeenschappen waar mensen naar elkaar omkijken, vroeger signaleren en samen werken aan preventie. Hoe bereiken we dat met elkaar? Wie durft radicaal anders te denken?”

Anita beschrijft in haar stuk een aantal essentiële punten om deze visie te bereiken.:

  • Hokjes loslaten
  • Transformatie
  • Kijk verder dan het ‘probleem’
  • Lef in de kadernota
  • Samen een match

Wellicht heb je al een idee van wat er met deze punten bedoeld wordt. Of misschien is het nog te cryptisch. Probeer vooral eens te kijken wat deze termen bij je oproepen in het kader van werken met jongeren, als een soort gedachte experiment. Lees daarna het stuk van Anita waarin ze het verder uitlegt. Aangezien haar stuk gericht is op bewonersbetrokkenheid en niet expliciet op samenwerken met jongeren, is het interessant om te kijken waar jouw ideeën overlappen (of juist niet) met de context die Anita schetst. Na het lezen van haar stuk zul je vast zien dat de genoemde punten ook om te buigen zijn naar samenwerken met jongeren. Misschien kun je nog interessante nieuwe inzichten uit deze koppeling halen! Lees hier het artikel van Anita Keita: https://www.buurtwijs.nl/content/ga-voor-buurtkracht 

Andere initiatieven
Jimmy’s is natuurlijk niet de enige jongerenorganisatie die er is. Onder het mom van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ zijn wij blij om te zien dat er ook andere jongerenorganisaties zijn. Wij zien andere jongerenorganisaties niet als concurrenten. In tegenstelling, het doet ons juist goed om te zien dat we niet de enige zijn die ons graag voor jongeren in willen zetten! Daarom laten we je graag kennis maken met een paar andere initiatieven die wat ons betreft super goed bezig zijn:

En bij onze zuiderburen (België dus):