Up to Us

Homepagina Quartz Hero Graphic

Flourish Project – Wendy Ellyatt

Niet alleen is Wendy initiatiefnemer van het Flourish Project, ook is ze de oprichter van de Save Childhood Movement. Wendy Ellyatt heeft haar expertise in de vroege ontwikkelingspsychologie toegepast in het ontwikkelen van tools die bijdragen aan het creëren van duurzame samenlevingen. Voor het bereiken van een duurzame staat van welzijn richt Wendy zich op het beschermen en benutten van de kracht en wijsheid van het kind-zijn. Door het belang van onder andere creativiteit, speelsheid en vroege hechting van de kindertijd te benadrukken beoogt Wendy kinderen en volwassenen te beschermen tegen systemen die creativiteit en potentie ondermijnen.

Wetenschap heeft al aangetoond dat vroege ervaringen de fundering leggen voor ons welzijn in de jaren die volgen. De volgende quote van de Flourish Model beschrijft de visie in een paar duidelijke woorden: “It is easier and cheaper to create strong, happy and resilient children than it is to mend struggling, unhappy and broken adults”. Het Flourish Model bestaat uit 7 kern aspecten, namelijk:

  • a natural systems-based approach 
  • a tool to support the understanding of the seven aspects of human wellbeing 
  • a tool that underpins the importance of diversity and equality 
  • a way of assessing and supporting the wellbeing needs of local populations 
  • a way of promoting and supporting individual wellbeing 
  • a way of emphasizing the vital importance of healthy early human development

Het Flourish Project benadrukt dus als het ware het stimuleren van de potentie die er al is. Hierdoor sluit het mooi aan bij het basisprincipe van talentontwikkeling. In plaats van te kijken naar huidige problematiek en het oplossen daarvan, richt het zich juist op het promoten van een sterke fundering en ontwikkeling.

Natuurlijk is het Flourish Project moeilijk samen te vatten in een korte opsomming van de kern aspecten. We raden je daarom sterk aan om verder te lezen over het project, dat kun je hier doen: https://www.flourishproject.net/uploads/1/8/4/9/1849450/understanding_the_flourish_model_july_2018.pdf
Mocht je net als wij ook enthousiast zijn geworden van Wendy’s werk, kijk dan vooral even verder op haar website voor meer van haar geschreven en gesproken werk: http://www.wendyellyatt.com/