Up to Us

Homepagina Quartz Hero Graphic

Damiaan Denys en Dirk de Wachter

Damiaan Denys is een Vlaamse filosoof en psychiater. Hij geeft regelmatig publiekslezingen over de grote onderwerpen zoals angst, controle en geluk. Naast dat hij op wetenschappelijk vlak veel bijdraagt, brengen zijn filosofische lezingen deze grote onderwerpen in perspectief en zet het je aan het denken. 

 

Nog iemand die hier goed je brein mee kan kraken is Dirk de Wachter, een Vlaamse psychiater en hoogleraar. In zijn boeken uit Dirk kritiek op de westerse wereld, en dat de westerse maatschappij aan 9 van de 10 criteria van borderline voldoet.

Het werk van Damiaan en Dirk verruimt je denkkader en laat je kritisch kijken naar de wereld van mentale gezondheidszorg en de maatschappij. 

Om meer te lezen over Damiaan Denys raden we je sterk aan eens een kijkje te nemen op zijn website. Daar zijn niet alleen zijn wetenschappelijk publicaties te vinden, maar ook het laatste nieuws over zijn theatertours! https://web.archive.org/web/20161220135133/http://www.damiaandenys.com/

Heb je meer zin om lekker onderuit te zitten en te kijken/luisteren naar Dirk de Wachter? Verruil dan je Netflix avondje dan eens voor deze lezing genaamd ‘Laat ons ook ongelukkig zijn’ op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=TX_dsdKNPGU