Up to Us

Vacature: Projectleider Jongerenparticipatie

De missie van Met Jongeren is dat er in Nederland geen beleid voor jongeren, zonder jongeren wordt gemaakt. Over tien jaar is het ondenkbaar dat bij het maken van beleid of het nemen van beslissingen die raken aan het leven van jongeren en de toekomst waar zij in leven, jongeren zelf niet actief en intensief zijn betrokken. Elk ministerie, elke gemeente en elke grote maatschappelijke organisatie heeft jongerenparticipatie structureel ingebed. En wij helpen ze daarbij.

Dat doen we door (met onze partners) aanwezig te zijn op plekken waar jongeren zijn en door hun verhalen, signalen, ervaringen, ideeën, input en oplossingen op te halen. Samen met hen vertalen we hun stem naar waardevolle input voor beleidsvraagstukken. Zo helpen we overheden en organisaties om jongeren structureel een plek te geven in beleid, strategie, projecten en beslissingen.

Daarom zoeken we nu een Projectleider Jongerenparticipatie die participatietrajecten met ons uitvoert en ons helpt met de groei van Met Jongeren.

Wat wordt je rol?

Als projectleider bij Met Jongeren ben je spin in het web van een aantal participatietrajecten. Dit houdt in:

 • Je bent verantwoordelijk voor één of meer structurele trajecten (meerjarige opdrachten waarin we jongerenparticipatie een vaste plek geven in beleid of strategie) en/of kortere verkenningstrajecten (van 4-8 maanden waarin we rond een specifiek vraagstuk jongeren laten participeren). Je werkt nauw samen in een team, houdt voortgang en planning in de gaten en managet verwachtingen richting partners, opdrachtgevers en betrokken jongeren. Je bent alert op wat goed werkt en wat tegenwerkt in het project en bent in staat om de goede dingen uit te vergroten en de lastige dingen bespreekbaar te maken.
 • Je hebt op alle mogelijke manieren contact met jongeren. Je creëert een metaforische springplank en vangnet waardoor meedoen voor jongeren uitdagend én veilig is.
 • Bovenal kan je je creativiteit en social skills uitleven in het vormgeven en begeleiden van ontmoetingen, brainstormsessies, experiences en projecten waarin jongeren hun stem laten horen over diverse thema’s én daadwerkelijk de kans krijgen om te doen wat zij belangrijk vinden. Dit doe je natuurlijk altijd samen mét jongeren (en ook met partners of opdrachtgevers).
 • Met je collega’s maak je een vertaalslag tussen de input van jongeren en beleid wat hen raakt en vice versa. Hoe en waar kunnen we hun input zo goed mogelijk overbrengen aan beleidsmakers die invloed hebben op hun leven. Ook hier heb je een creatieve en tactische rol waarbij politieke voelsprieten handig zijn.
 • Je helpt mee om onze jonge, groeiende organisatie te laten groeien naar een landelijk opererende voorloper op het gebied van jongerenparticipatie. Dat betekent meedenken en werken in onze groeistrategie en intern projecten oppakken die deze ambitie helpen waarmaken.

Wie zoeken we?

 • Je gelooft tot in je tenen dat jongeren in staat zijn om constructief bij te dragen aan de wereld om hen heen; als de omstandigheden maar uitnodigend genoeg zijn. Je staat te popelen om daaraan bij te dragen.
 • Je bent ondernemend en hebt zin om samen te bouwen aan positieve impact op onze samenleving.
 • Je bent jong van geest, werkt vanuit je hart, bent gericht op samenwerken met mensen en professionals met diverse referentiekaders.
 • Je bent “nomadisch” ingesteld en vind het niet erg om te reizen (binnen NL) voor je werk. Je vindt het net als wij belangrijker dat het werk gedaan wordt. Waar, wanneer en hoe laat je werkt hangt af van de afspraken met de jongeren, het team én je eigen voorkeuren.
 • Ervaring in werken met jongeren (12-27) vanuit diverse doelgroepen en achtergronden is vereist.
 • Ervaring in het ontwerpen en begeleiden van (creatieve) sessies is vereist.

Dit staat nog meer op ons verlanglijstje…

 • Ervaring in samenwerken met overheden en maatschappelijke organisaties is een pre.
 • Politiek sensitief zijn is een pre.
 • We houden van mensen die zichzelf meenemen naar hun werk. We hoeven niet per se op je verjaardag te komen, maar zijn niet echt van het strikt scheiden van werk en privé. Dus filmpjes van je schattige puppy, ons verbazen dat je elke dag een milkshake drinkt in de zomer en horen waarom je een ochtendhumeur hebt horen er voor ons allemaal bij.
 • We houden van diversiteit. Dus we hopen dat je iets toevoegt aan ons team wat we nu nog niet of weinig hebben. Wat dat is vinden we graag samen uit!

Wat bieden we je?

Met Jongeren is een initiatief van Up to Us en een samenwerkingsverband met jongereninitiatieven uit het hele land. We geloven allemaal in de waarde van participatief werken én dat jongeren meer kunnen en willen dan waar ze nu ruimte voor krijgen. We werken al jaren aan participatieve trajecten en staan nu op het punt om Met Jongeren als platform met een flinke ambitie te lanceren.

We bieden je een rol in een jonge, groeiende organisatie met partners en opdrachtgevers uit het hele land. Dat betekent veel vrijheid, ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en bij te dragen aan een grotere missie: Geen beleid voor jongeren, zonder jongeren!

Heel praktisch bieden we:

 • Een salaris tussen € 4.000,- en € 5.000,- bruto afhankelijk van je ervaring.
 • Vrijheid om je pensioen in te vullen zoals je zelf wil (daar kunnen we je bij helpen).
 • Reis- en onkosten worden natuurlijk 100% vergoed.
 • Een fulltime baan (36 uur p/w) maar minder is bespreekbaar.
 • We werken landelijk en veel op locatie. Daarnaast hebben we een kantoor in Groningen.

Zoeken we jou?

Reageren kan door ons te laten weten wie je bent en waarom je voor deze rol geknipt bent. Dit mag je doen op een manier die bij jou past. Omdat we deze zomer een versnelling lager werken heb je de tijd tot 25 augustus 2023 om te reageren.

Doe dit per e-mail naar Romy Misran, romy@uptous.nl. Heb je vragen over de vacature? Die mag je ook naar Romy sturen.

Uiterlijk 30 augustus hoor je of we je uitnodigen voor een gesprek.