De professional als springplank en vangnet

Van ‘deze jongeren hebben wel wat anders aan hun hoofd’, tot ‘onze jongeren hebben niet de sociale vaardigheden om zich te redden in zo’n vrije omgeving’. Volgens sommige professionals legitieme redenen om het oude bij het oude te laten.

Bij Jimmy’s doen we het juist anders. Wij kijken namelijk naar het hele plaatje en creëren een plek waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen en ideeën. Nou ja, misschien iets te veel credits voor ons. Want eigenlijk zorgen de jongeren zelf voor een plek zonder drempels en stempels. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Met alles wat daarbij hoort!

Van fixed naar growth

Bovenstaande benadering noemen ze de growth mindset. En uiteraard gaan wij voor growth. Dus in plaats van alleen vragen stellen en luisteren, stimuleren wij de dialoog; ‘Hoe zou jij het willen’? ‘Wat zou voor jou goed werken’? ‘Heb jij ideeën hoe wij ons werk beter kunnen doen’?

Het klinkt een beetje heftig, maar het oordeel van professionals is bij bovenstaande benadering irrelevant. Uiteraard helpen professionals jongeren nog steeds om zich voor te bereiden op de toekomst. Dat verandert niet. Alleen ga je er nu in de basis van uit dat alles kan en denk je overal over mee. Als professional ben je helpvaardig* en bepaal je niet voor jongeren hoe het moet. Samen zoek je naar de beste omstandigheden waarin jongeren zelf nadenken over de tools die zij nu en in de toekomst nodig hebben. Natuurlijk kunnen zij halverwege afhaken of van koers veranderen. Maar altijd zullen ze weer iets nieuws hebben geleerd.

Veilig fouten maken

Werken vanuit de growth mindset is niet alleen voor professionals nieuw. Ook veel jongeren worstelen met hun zelfbeeld en de hoge of lage verwachtingen die de maatschappij van hen heeft. Het motto van Jimmy’s is dat jongeren vooral moeten ontdekken dat alles begint met een eerste stap. Gaandeweg ontdekken we dan wat we toe kunnen voegen, zodat jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen en altijd een stap verder komen.

Hier kan je altijd wel iemand ergens bij helpen. En is er altijd wel iemand die jou ergens mee helpt.

Dat botst soms met de instinctieve drang van professionals om kwetsbare jongeren te beschermen. Die is nobel, maar door hen te willen beschermen weerhouden we jongeren van het ontwikkelen van zelfkennis, zelfvertrouwen en mogelijke succeservaringen. Samen met de jongeren ontdekken en ervaren we, dat er altijd wel iets te leren is in het proces. Dan zijn fouten ineens niet meer erg, maar interessant. Ze zijn geen reden om te stoppen, maar een reden om je aanpak aan te passen en het nog een keer te proberen.

Zo helpen we helpen jongeren bij het leren nemen van alledaagse en minder alledaagse hobbels in het leven. We doen hen realiseren dat ze goede ideeën hebben, problemen vaak zelf kunnen oplossen en invloed kunnen uitoefenen op hun eigen situatie en omgeving.

Ook als het eindresultaat anders is dan ze van tevoren hadden bedacht, vieren we dat succes. Want wie zijn wij om te vertellen hoe het wel moet?

*helpvaardig werd bij Jimmy’s bedacht. Vaardig in helpen. In tegenstelling tot hulpvaardig spreekt hier geen afhankelijkheidsrelatie uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment