Dus ik weet niet of ik het kan!

Bij Jimmy’s -onze talentenbroedplaatsen- is iets nooit helemaal af. We blijven in beweging en we blijven ons ontwikkelen. Iedere situatie is er een om van te leren, te ontwikkelen. Werkte iets niet zoals we dachten? Dan doen we het de volgende keer anders. Deze gedachte vormt de basis voor ons werk en is daarmee een uitnodiging aan iedereen met wie we werken, om het beste van zichzelf bij te dragen.

Dit vraagt best veel. Van jezelf en van je collega’s. Iedereen groeit namelijk op met ideeën over goed of fout en ‘hoe de dingen horen’. Dat begint al op de basisschool; je krijgt een sticker (goed) of een dikke rode streep (fout). Waardoor er een (zelf)beeld ontstaat dat je bepaalde dingen wel of niet kan. We worden flink geconditioneerd. En denk je vervolgens dat ‘wie je bent’ en ‘wat je kan’ voor de rest van je leven vastligt, dan heb je zoals ze dat in de literatuur noemen een fixed mindset. Je intelligentie en persoonlijkheid staan dan al vast. En daar is weinig aan te veranderen.

Het tegenovergestelde hiervan is de growth mindset. Je bent er van overtuigd dat intelligentie, talent en persoonlijkheid iets is wat je verder kunt ontwikkelen; door te trainen, te leren en in een positieve omgeving te zijn. En dat sluit perfect aan bij onze werkwijze!

Maar we werken, wonen of leven niet alleen. En ondanks onze growth mindset (en we dus per definitie vinden dat iets of iemand nooit af is) hebben we vaak te maken hebben met beslissers met een meer fixed mindset. In zo’n setting wordt er toch van ons verwacht dat we weten wat we doen en dat we uitstralen dat we alles onder controle hebben. Daardoor lopen we het risico dat we vooral druk zijn met bewijzen dat Jimmy’s werkt. Maar wat we in sommige gevallen eigenlijk willen zeggen, is:

Wij weten het ook niet altijd. Maar we vertrouwen erop dat we samen tot nieuwe oplossingen komen.  Zo maken we het voor iedereen nog beter. Juist daar willen we onze energie insteken!

Ai, lastige situatie! Want wat gebeurt er als je als Jimmy’s facilitator toegeeft: “Ik kan dit (nog) niet. Dit is complex. Hier ga ik hulp bij vragen.”? Dat vraagt om enorm veel moed en een paar stevige schoenen. Want jij bent toch ingehuurd als dé rots in de branding?

Toch kiezen wij ervoor om ons juist in zo’n setting kwetsbaar op te stellen. We laten hiermee als professionals zien wat het in de praktijk betekent om een growth mindset te hebben. Deze kwetsbaarheid maakt onze professionals authentiek en toegankelijk. Maar nog belangrijker, we laten jongeren zien dat iedereen zich mag en kan ontwikkelen. Dat je niet gelijk omvalt als je bepaalde dingen niet weet en dit openlijk deelt. Deze vorm van ‘lead by example’ is voor ons essentieel in het werk dat we doen.

Het maakt Jimmy’s echt van ons allemaal. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en mag leren hoe je het beste uit jezelf leert halen. Gelijkwaardig, open en altijd in ontwikkelin

——

Meer horen over de kracht van Kwetsbaarheid?

Brene Brown is de koningin van de kwetsbaarheid.

Meer horen over een Growth Mindset? Carol Dweck weet er alles van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment